Opsagte domæner

Udgivet den 22/05 2017


Skal du have et fangende domæne på din hjemmeside, så er der her mange muligheder. Et domæne er adressen på din hjemmeside, og den er helt unik til kun din hjemmeside. Derfor er det en super vigtig del af din virksomhed. Domæner kommer og går. Der er mange at finde derude, og de der ikke er til at finde, skal du stadig holde øje med. Hver dag bliver domæner opsagt, og de vil efter noget tid komme ud på markedet igen. Her skal du være klar til, at slå til.

Hvad kan et opsagt domæne betyde for dig?

Et opsagt domæne er et, som ikke er i brug mere. Her har den tidligere ejer opsagt det, eller glemt at betale for det, og så er det fri på markedet igen. Derfor vil du hele tiden kunne gå ind, og finde nye domænemuligheder. Hvis du leder efter et bestemt domæne, men ikke kan finde det, så har du mulighed for, at tilmelde dig vores mailsystem. Med dette system kan du fortælle os, hvilke domæner du vil holde øje med. Bliver disse domæner opsagt og ledige, vil du straks få en mail om det. Det betyder, at du vil være et af de første, som ved at det er frit, og du vil derfor have god mulighed for, at købe det før andre gør det. Tilmeld dig vores mailsystem her.

Vælg et opsagt domæne

Et opsagt domæne kan være et super godt domæne at have. Hvis en anden virksomhed har haft det i en længere periode, kan du være heldig med, at der allerede har været linket til domænet før. Dette styrker din tilstedeværelse på Google. Samtidig vil chancen for at de, som kan huske domænet fra tidligere eller som har købt fra det, går ind på domænet igen. Her har du en styrke i, at kunne gøre dem interesseret i den nye side og produkter, og få nogle salg igennem disse besøgende.

Hvordan opsiger man sit domæne?

Vil du opsige dit domæne, så skal du ind på DK-Hostmaster og gøre det. Det er DK-Hostmaster som har alle domæner, og de styrer betaling og regningerne af dem. Med et .dk domæne kan du enten logge ind på din DK-Hostmaster bruger og opsige dit abonnement, eller du kan lade være med, at betale regningen, når den kommer til dig. Automatisk vil domænet blive slettet, hvis du ikke betaler det. Har du derimod .com, .net, .org, .info, .biz, .mobi, .be, .eu, .se, .no, .be, .is, .uk, .nu, .gl eller .xxx, så er der nogle andre regler. Disse er registreret hos GratisDNS, og for at opsige disse, skal du blot lade være med, at betale regningen, som du får sendt. De vil blive slettet kort tid efter, at du ikke har betalt for dem. Har du en anden type domæne, som er registreret via Gratis DNS, så sker fornyelsen automatisk medmindre andet er angivet. Fornyer du ikke domænet, vil du hæfte for det, medmindre domænet bliver opsagt senest en måned inden domænets udløbsdato.