Billigt webhotel? Sammenlign webhotel priser her

Udbyder Domæner Plads Oppetid Gns. svartid Pris pr. måned Trustpilot rating Bestil
Unoeuro.com Ubegr. 5 GB 99.98 % 1578 ms 9.25 DKK 4.75Rating: 9.50 Klik her
Cliche.dk 1 0.5 GB 99.87 % 1203 ms 1.00 DKK 2.4Rating: 4.80 Klik her
Webhosting.dk 1 5 GB 100.00 % 9.00 DKK 4.8Rating: 9.60 Klik her
Meebox 2 10 GB 99.47 % 470 ms 10.00 DKK 4.65Rating: 9.30 Klik her
Surftown 1 10 GB 99.76 % 442 ms 11.88 DKK 4.3Rating: 8.60 Klik her
One.com 1 15 GB 99.77 % 1098 ms 14.00 DKK 3.3Rating: 6.60 Klik her
Team Internet 1 1 GB 99.98 % 1015 ms 29.00 DKK 3.5Rating: 7.00 Klik her
Dandomain 1 5 GB 99.97 % 477 ms 60.00 DKK 4.1Rating: 8.20 Klik her

Skal man vælge det billigste webhotel?

Vores erfaringer viser, at det godt kan svare sig at kigge på prisen, hvis du vil finde et nyt billigt webhotel. Der er nemlig ifølge vores undersøgelser ikke direkte sammenhæng mellem pris og kvalitet. Nogle af de bedste udbydere er samtidig de billigste. Men på den anden side: Du skal ikke kigge på prisen alene. Derfor har vi gjort det let for dig, med ovenstående tabel. I den kan du let sammenligne priser, oppetider, anmeldelser og meget mere. På den måde skulle det gerne være nemt at finde det billigste og bedste webhotel.

Det skal du se efter, når du vælger webhotel

Står du overfor at skulle købe webhotel, er der nogle parametre, som det kan være en god ide at kigge på:

  • Oppetid og svartider. Disse er væsentlige parametre. Der er ikke noget ved at have et webhotel, der er nede halvdelen af tiden. 
  • Plads til rådighed: Skal du bruge meget plads, eksempelvis til billeder på hjemmesiden? Så bør du vælge et webhotel, hvor der er plads nok. Dog er det til de fleste almindelige hjemmesider ikke så vigtigt, da man kan have rigtig mange billeder optimeret til web på 1GB.
  • Trafikmængde: Trafikmængden kan have en betydning, hvis du har et stort website. For de fleste er det ikke et issue. Men du kan være uheldig, at du får blokeret din hjemmeside, hvis den oplever store mængder trafik.
  • Teknologier: Det er selvfølgelig vigtigt, at dit webhotel kan håndtere det system, som du kan arbejde i. Skal du eksempelvis bruge Wordpress, er det vigtigt at webhotellet understøtter PHP og Mysql. Det gør de fleste dog. Der findes også webhoteller der tilbyder windowsbaserede løsninger, hvis du eksempelvis skal køre ASP.
  • Brugervenlighed: Hvor let er det at bruge udbyderens bagvedliggende systemer? Har de eksempelvis 1-click installer til wordpress og andre hjemmesideløsninger?

Webhoteller med plads til flere domæner

Har du flere domæner? Så kan det være en fordel at gå efter webhoteller, hvor du kan have flere domæner på samme installation. Hvis trafikmængden og pladsforbruget til hvert domæne ikke er for stort, kan det være en god og økonomisk måde at spare lidt penge. I tabellen ovenfor kan du se, hvilke udbydere der tilbyder at have flere domæner på samme webhotel.

Sammenlign oppetid og svartider på webhoteller

I tabellen øverst på siden, kan du se en sammenligning af oppetid og svartider for de mest brugte danske webhoteller. Vi har oprettet et billigt webhotel hos hver udbyder. På dette webhotel har vi installeret en wordpress med standardtema og uden yderligere plugins. Der er publiceret et enkelt indlæg på hvert webhotel. Derefter er der opsat overvågning af hvert webhotel. Vi pinger simpelthen de forskellige hjemmesider en gang i minuttet. På den måde kan vi helt automatisk overvåge svartid og oppetid for udbyderen.

Når du kigger på data, skal du være opmærksom på, at der kun er tale om et enkelt webhotel hos hver udbyder. Det ideelle billede ville naturligvis være, at vi overvågede samtlige servere hos hver enkelt udbyder af webhoteller. Det er dog ikke praktisk muligt. 

Data bliver indhentet uafhængigt af de forskellige leverandører. Det vil sige: De ved ikke hvilke domæner der overvåges. Man kunne forestille sig, at de, hvis de vidste at de blev overvåget, ville forsøge at give bedre oppetid og svartider til testwebhotellet.

Der er endvidere ikke taget højde for planlagte nedetider, servicevinduer og andet pjank.